Vă prezentăm WorkWell, lansat in 2017 – program de mentorat prin puterea exemplului.
Programul WorkWell, program de mentorat, a fost lansat în anul 2017, existent și funcțional și în prezent, este dedicat atragerii voluntarilor ce vor să ajute integrarea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, cu sau fară experiență. Conceptul programului de mentorat este „puterea exemplului”, constând în angajați cu dizabilități deja integrați în cadrul companiilor, oferindu-se voluntar să îndrume și alte persoane, să demonstreze beneficiile unui loc de muncă și impactul pe care îl are în dezvoltarea personală a fiecarui individ.
Rolul voluntarilor din cadrul programului demonstrează în timp că munca bine platită poate fi posibilă, reprezentând o recunoaștere a capacitaților individuale profesionale, pentru multe persoane cu dizabilități care erau considerate în trecut incapabile să lucreze.
WorkWell implică puterea exemplului, ceea ce înseamnă să ai un venit, ajutând la dezvoltarea abilităților și a determina fiecare persoană să-și recunoască capacitățile de care dispune. Un număr considerabil de persoane cu dizabilități a dobândit demnitate și încredere în sine la locurile de muncă asistate, au clădit relații și participă mai activ în cadrul comunității lor. Un rezultat remarcabil este ca participanții au început sa facă alegeri, să-și planifice viitorul și să-și lărgească orizontul vieții, având ca sprijin voluntarii programului, ca mentori și exemple pozitive.
Datorită acestui program care oferă posibilitate creării unor sinergii între voluntari și participanți, s-a creat o comunitate în cadrul Asociației prin care toți beneficiarii colaborează împreună și a facilitat dezvoltarea unor relații personale și profesionale de lungă durată.

Once we accept our limits, we go beyond them.– Albert Einstein 

Calcul Fond Handicap

Sari la conținut